Gå til innhold

Norges største designportal

Finn designkompetansen som passer ditt behov. Les mer

Vanlige spørsmål

Her finner du svar på det meste angående bruk av Designbasen.no.

Finner du ikke det du leter etter? Ta kontakt med oss direkte på designbasen@doga.no.

Hvem står bak Designbasen?

Designbasen.no ble etablert som en åpen nett-tjeneste i 2008 av Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) (tidligere Norsk Designråd) i samarbeid med:

 • Innovasjon Norge
 • Norske Industridesignere (NID)
 • Norsk Norske interiørarkitekter og møbeldesigneres landsforening (NIL)
 • Grafill
 • Kreativt Forum (KF)

Les mer om aktørene som står bak her

Hvorfor skal jeg bruke Designbasen?

Designbasen er Norges største designportal. Her finner du enkelt og greit den designkompetansen som passer ditt behov innenfor alle designdisipliner og alt fra store byråer til frilansere og studenter.

Hvordan bruker jeg Designbasen?

Designbasen er åpen for alle både til å legge seg inn som designer/byrå, og åpen for alle i næringsliv og ellers andre til å benytte seg av for å finne designere til sine prosjekter.

Må jeg registrerere meg for å bruke Designbasen?

Ja og nei. Hvis du er kunde/designkjøper så kan du velge om du ønsker å registrere deg. Da kan du lagre dine favorittbyråer og designprosjekter til senere bruk. Dersom du er designer og ønsker å vise frem din portfolio, så må du registrere deg. 

Hvordan registrerer jeg meg?

Gå direkte til registreringssiden (eller klikk på lenken 'registrer deg eller logg inn' øverst i toppmenyen). Fyll ut de fire feltene du blir bedt om og en konto vil bli opprettet i ditt navn. Velg om du ønsker å registrere deg som designtilbyder eller designkjøper

Du får tilsendt et passord på e-post som du benytter sammen med brukernavnet for å logge deg inn fra samme side igjen.

Hva er forskjellen på designkjøper og designtilbyder?

Designtilbyder: Velg dette dersom du ønsker å opprette en portefolie på Designbasen.no. Passer for designbyråer, frilansere og studenter som tilbyr designtjenester. Du vil få mulighet til å opprette en portfolio og/eller firmaprofil helt gratis på Designbasen for å markedsføre dine tjenester og kompetanse.

Designkjøper (beta): For kunder, altså bedrifter, offentlig virksomhet og andre designkjøpere. Få råd om kjøp av design og mulighet til å lagre favoritter. 

Hvordan opprette en portfolio og brukerprofil på Designbasen.no?

Her kan du lese hvordan.

Hvordan finne designere i Designbasen?

Her kan du lese tips og råd til dette.

Glemt passord?

Dersom du har glemt passordet ditt, klikk på lenken "glemt passord" under logg-inn feltet på registreringssiden. Skriv inn epostadressen din og klikk på "send passord-knappen".

Hvordan endrer jeg passordet mitt?

Når du er logget inn på Designbasen, gå til ’min konto’. Her skriver man inn det nåværende passordet man ble tildelt på e-post, for så å fylle ut det nye, ønskelige passordet to ganger. Man får da en bekreftelse på at passordet er endret, samt en bekreftelse per e-post med ditt nye passord.

Hvordan få hjelp fra dere?

Dersom du trenger hjelp fra oss, så ta kontakt på epost på designbasen@doga.no.

Legg til:

 • Facebook
 • Twitter
 • Delicious
 • Digg
 • Reddit
 • StumbleUpon