Gå til innhold

Norges største designportal

Finn designkompetansen som passer ditt behov. Les mer

Hjelp til registrering og innlogging

Hvordan registrerer jeg meg for å benytte meg av Designbasen?

Fra forsiden klikker man på lenken 'registrer deg eller logg inn' øverst i toppmenyen. Fyll ut feltene og en brukerkonto vil da bli opprettet i ditt navn. Du får tilsendt et passord på epost som du benytter sammen med brukernavnet for å logge deg inn fra samme side igjen.

Hvis du får problemer med innlogging eller registrering, kontakt oss på epost hjelp@designbasen.no.

Tips!
Den som registrerer seg på vegne av et firma bør vurdere hvem som skal ha ansvar for å redigere profilen. Er dette flere personer, kan det være lurt å legge inn firmaets kontakt-epost ved registrering.
 

Jeg har tidligere opprettet brukerkonto for å søke på Norsk Designråds designpriser og utmerkselser. Kan jeg bruke samme innloggingsinformasjon?

Ja, dersom du har søkt på Merket for god design,Unge talenter, Design Effekt eller Design Pilot på Norsk Designråds elektroniske søknadssystem for designpriser, så kan du bruke samme innlogging på designbasen.

Hvordan oppretter jeg profil?

Ved hjelp av brukernavn og passord logger man seg inn i Designbasen, hvor man da vil komme direkte til sin profilside.
Du kan legge til opplysninger ved å trykke på den lille redigeringsblyanten som er plassert ved alle feltene.
Merk deg at profilen din først vil bli synlig i Designbasen når alle obligatoriske felter (markert med *) er fylt inn.
 

Hvordan endrer jeg passordet mitt?

Når man er logget inn på Designbasen, gå til ’innstillinger’. Her skriver man inn det nåværende passordet man ble tildelt på e-post, for så å fylle ut det nye, ønskelige passordet to ganger. Man får da en bekreftelse på at passordet er endret, samt en bekreftelse per e-post med ditt nye passord.

Må jeg fylle inn alle feltene i profilen?

Nei, men merk deg at profilen din først vil bli synlig i Designbasen når alle obligatoriske felter (markert med *) er fylt inn.

Er det slik at man stiller sterkere som designer/byrå, jo mer man fyller ut?

Ja. Du kommer høyere opp i søk ved sortering på profilkompletthet dersom alle felter er fyllt inn.

Hvordan legge til en jobb i min profil?

Legg til prosjekt ved å klikke ”Ny jobb +”. Et prosjekt består av bilder og beskrivelse (anbefalt lengde 150-200 ord). Her anbefales det at man beskriver sin rolle i prosjektet og bruker en terminologi som er forståelig for potensielle designkjøpere.

Hvorfor vises det ikke bilde av mitt firma/byrå i søk?

Merk at de bildene som vises i lister av firmaer og byråer er hentet fra prosjektene man selv oppretter inne på profilen. Har man bare lagt til logo i sin profil, vil man dermed ikke få opp noe bilde sammen med sitt firmanavn i listene.
Det er i tillegg smart å opprette prosjekter for å vise frem arbeid man har gjort tidligere. Usikker på hvordam man oppretter nytt prosjekt? Les punktet ovenfor.

Er det noen spesielle krav til bildene som lastes opp i min profil?

Bildene som lastes opp for å illustrere prosjektene dine må være i webvennlig JPG-format. De må også være lagret med farge-innstillingen RGB, ettersom CMYK ikke støttes i Internet Explorer.
Det er ingen begrensning på størrelse eller oppløsning, men du skal vite at bildene automatisk blir skalert ned til å passe i visningfeltet for bilder som er på 640 x 500 piksler. Et bilde i omlag dette størrelsesforhold vil altså unngå beskjæring og fylle bildeflaten maksimalt.

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon