Gå til innhold

Norges største designportal

Finn designkompetansen som passer ditt behov. Les mer

Hvordan søke i Designbasen

I Designbasen finner du en rekke ulike tilbydere av designtjenester, alt fra strategisk rådgivning til nettsider, produktdesign og tekstildesign. Tjenesten er utviklet for at du lett skal finne den kompetansen du trenger til nettopp ditt designprosjekt.

Designprosjekter kan være så mangt, og derfor er det et ønske at Designbasen skal favne om hele spekteret av profesjonelle tilbydere for næringslivet; designbyråer, enkeltmannsforetak og frilansdesignere.

Gå til søkesiden

Hvordan orientere seg?

Det er ulike måter å søke i Designbasen på:

1.Fritekstsøk

Dersom du vet du hva du leter etter kan du benytte deg av fritekst søk. Søk f.eks. på prosjekttype (møbel, nettside osv) eller navn på designbyrå. Ønsker du for eksempel å få oversikt over hvem som har jobbet med design av sjokolade, så bruker du fritekstsøket.

2. Søk på kompetanse

Ved å klikke på hovedkompetanseområdene vil alle tilbyderne som innehar kompetansen vises. Eks. Strategisk rådgivning, Grafisk design, Illustrasjon, Animasjon, Industri og produktdesign, Tekstil- og konfeksjonsdesign, og Web- og interaksjonsdesign.

3. Søk på geografi

Ved å søke på fylke får man oversikt over hvilke designere og designbyråer som finnes per fylke. Designbasen er landsdekkende med designere registrert i hvert fylke.

4. Søk på medlemskap

Kryss av for ønsket medlemskap for å se hvilke firmaer som er medlem.

5. Søk på organisasjon

Her kan du velge ønsket organisasjonsform- og størrelse. Du kan velge om du vil finne frilansere eller et stort byrå.

3. Søk på referanser

Ved å søke på referanser får du bare opp designer som f.eks. har vunnet priser eller har lagt ut eksempler på egne prosjekter.

For mange eller for få treff?

Hvis du får for mange treff kan du senere innsnevre søket ved å velge fra flere av feltene som beskrevet over. Dersom du får for få eller ingen treff kan du enkelt trykke på det lille krysset til høyre for de aktive filtrene for å utvide søket.

Søkeresultater

Når du søker og får treff, vises hvilke designprofiler som passer til ditt søk i en liste med bilder. Ved å klikke på bildene av de ulike tilbyderne kommer du inn på deres profilside. Her kan du se gjennomførte prosjekter, tilbyderens kompetanseområder, beskrivelse av byrå og link til nettsider.

Hvordan vurdere de ulike designprofilene mot hverandre?

Dette er en sjekk-liste over elementer som kan være nyttig å se på ved sammelinkning av ulike designtilbydere. Det bemerkes at man best kan sammenlikne ulike tilbydere ved å ta direkte kontakt og evt invitere til et møte.

1. Er byrået/designeren medlem i en eller flere av designorganisasjonene?

Medlemsskap i Grafill, NID, Kreativt Forum og NIL er et kvalitetsstempel på kvalitet fordi de kvalitetssikrer sine medlemmer gjennom arbeidsprøver og utdannelse.

2. Er det et byrå, frilansdesigner eller enkeltmannsforetak?

3. Hvor mange ansatte har byrået?

4. Har tilbyderen mottatt priser eller utmerkelser?

5. Har tilbyderen oppgitt referansepersoner på tidligere arbeid?

6. Er prosjektene som er lastet opp relevante for ditt oppdrag?

Trenger du hjelp til valget av designer eller designbyrå?

Hvis du har problemer med å finne en designer som passer ditt oppdrag eller trenger hjelp til ditt designprosjekt kan du kontakte Norsk Designråd eller Innovasjon Norge sine rådgivere hjelpe deg. Les mer om rådgivning.

Gå til søkesiden

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon