Gå til innhold

Norges største designportal

Finn designkompetansen som passer ditt behov. Les mer

Sagt om Designbasen

 

Ikke for å skryte... eller foresten, vi lurer ingen, denne artikkelen er jo skrevet nettopp FOR å skryte! Men du trenger ikke høre på oss si nok en gang at det er viktig å være tilstede på Designbasen.no, nå har vi nemlig samlet sammen kommentarer fra andre brukere! Les og nyt!

Designet for ingeniørbedrift

Den grafiske designeren Laura la Cour Andresen fra Drammen har brukt basen aktivt i omkring halvannet år, noe som har ført til et økende antall forespørsler og oppdrag. I 2009 ble hun kontaktet av Cautus Geo, et nyoppstartet selskap som utvikler og drifter målesystemer og overvåkingsløsninger for ustabile landeområder og konstruksjoner.

– De trengte en bedriftsprofil og tok kontakt med tre lokale designselskaper via Designbasen. Jeg fikk oppdraget sammen med en annen grafisk designer, og sammen utviklet vi alt fra visuell profil, nettside og grafikk og brukergrensesnitt til en nettapplikasjon, til visittkort, brevark og messeutstyr, forteller Andresen.

Hun synes Designbasen har blitt et viktig samlingssted for kreative bransjer i Norge. – Basen er et godt tilbud til både de som selger og de som kjøper design, og er et viktig sted å være til stede, fastslår hun.

(januar 2011)

Synliggjør unik kompetanse

Utviklingssjef Håkon Augensen i Human Factors Solutions forteller at Ski-bedriften har brukt Designbasen både for å selge egne designtjenester og til å finne spesialister innen grafisk design og profilering.

– Både Innovasjon Norge og Norsk Designråd har funnet fram til oss via Designbasen, og har koblet oss på enkeltprosjekter der de har sett behovet for våre tjenester. Vi er nokså enestående i Norden når det gjelder å tilby tverrfaglig kompetanse innen industri- og interaksjonsdesign, HMS og psykologi, sier Augensen.

(januar 2011)

Fra London til Telemark

Tekstildesigner Heidi Winge Strøm fra Porsgrunn mener Designbasen er et flott og godt tiltak for designere i Norge. – Jeg bruker basen som et verktøy for å formidle hvem jeg er og hva mitt arbeid går ut på, forteller hun. Strøm har allerede fått oppdrag gjennom basen – fra Mix Magazine i London.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at Designbasen skulle nå helt til England, så det ble en positiv overraskelse, sier hun. Prosjektet gikk ut på å designe motiver til servietter med norsk jul, påske og vår, og ble løst utelukkende gjennom e-postkommunikasjon. – Dette var første gang jeg har arbeidet med en kunde uten å møte noen fysisk, men det fungerte helt fint, forteller Strøm.

(januar 2011)

Fikk TV-oppdrag

Sissel Ringstad i designbyrået Smaapigerne med kontor i Oslo sentrum mener basen fyller et viktig behov i markedet for kjøp og salg av designtjenester. – Flere kunder har fortalt oss at de synes det er vanskelig å finne fram til nye illustratører og designere. Tradisjonelt må de bla i samlebøker som ikke nødvendigvis gir noe bredt eller oppdatert bilde av hva som finnes der ute, forteller hun. De to designerne i Smaapigerne har fått en rekke flere oppdrag gjennom basen, blant annet et større illustrasjonsoppdrag til en animert TV-reklame for en matvarekjede.

– Dette kom gjennom et produksjonsselskap som fant oss i basen, og vi har fått flere andre oppdrag for forlag og reklamebyråer. Faktisk får vi nå flere henvendelser fra kunder som har funnet oss i Designbasen enn noen annen ekstern søkebase, sier Ringstad.

(januar 2011)

Får kunder over hele landet

Synnøve Tveito i GROM design bruker Designbasen for å øke synligheten uten å måtte flytte designvirksomheten ut av Vaksdal og inn til Bergen by. – Basen har vært med på å utvide kundekretsen vår geografisk sett, og har bidratt til at togturen Bergen – Vaksdal – Oslo har blitt vårt mobile kontor på vei til og fra kundene våre, sier Tveito.

Eventyrlig prosjekt GROM design har nylig vært med på å utvikle Norges første svanemerkede lekeprodukt for barn, ”Troll i ord – eventyreske”, på oppdrag for Utdanningsdirektoratet og forsknings- og høgskolemiljøene i Oslo.

– Samarbeidet kom i stand fordi forskningsmiljøet fant oss på Designbasen.no. I tillegg til å gi oss et tilsig av nye kunder har basen vært nyttig også på andre felter. Vår nyeste medarbeider, den drivende dyktige designeren Katrine Tveit, fikk kjennskap til oss nettopp via Designbasen, forteller Synnøve Tveito.

(januar 2011)

Viktig eksponering

Bergensbyrået Grandpeople er også en fast bruker av Designbasen. Jørgen Eidem synes det er viktig å være synlig i basen, ikke minst gir dette nettrafikk inn på byråets hjemmeside.

– Mot slutten av fjoråret var vi det eneste byrået utenfor hovedstaden som vant en kontrakt for levering av visuell kommunikasjon til Departementene, etter en omfattende anbudskonkurranse. Dette er vi veldig stolte av! Jeg tror det spiller en rolle at man er synlig og tilstede i alle relevante kanaler, spesielt om man ikke har hovedkontor i Oslo, sier Eidem.

(januar 2011)

Fant designpartner

Blant de som har funnet hverandre er designbyrået Formfabrikken og dagligvaredistributøren Jensen & Co. Sistnevnte står bak merkevarer som Odelia, Quaker og Vekk i Morgen, og var i markedet for emballasjedesign, designprofil og nettside.

– I designbasen fant jeg fram til mindre designbyråer, som var nettopp det jeg lette etter, og som gjerne er vanskelig å finne gjennom nettsøk og i andre kataloger. Jeg fant flere aktuelle byråer og sammenlignet disse ved å se på arbeidene de hadde lastet opp, og valget falt etter hvert på Formfabrikken, sier Stine Fadum-Aas, kategoridirektør i Jensen & Co.

(desember 2009)

NRK finner nye spennende miljøer i Designbasen

- NRK er en stor designkjøper og vi jobber både med store og mindre byråer. Vi er ofte og titter på designbasen.no, spesielt når vi skal lete etter nye designbyråer. Det er en nyttig måte å få oversikt over designmiljøpet på.

Erik Bolstad, Prosjektleder Nye medier, NRK

(oktober 2009)

Legg til:

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • Reddit
  • StumbleUpon

Last ned bilde

  • Vis stort bilde for nedlasting
  • Vis stort bilde for nedlasting
  • Vis stort bilde for nedlasting